?des-f?szeres r?kok "egyszer?" k?rettel
sponsored links
Most m?r lassan mindenhol lehet ilyen-olyan r?kot kapni, ?s bevallom, ?n nagyon megkedveltem.?
Egyszer? elk?sz?teni, minden f?szer j?l ?ll neki, szinte mindennel kombin?lhat?.?s a legt?bb k?rettel "kompatibilis".
Most egy olyan kombin?ci?t hoztam, ami a legt?bb ?zsiai orsz?gban szinte megszokottnak sz?m?t.?
?des-f?szeres, ropog?s, p?r falatnyi ?zbomb?k, a k?ret pedig egy, m?r nem is annyira nehezen megszerezhet? n?v?ny, a pak choi. A legegyszer?bb elk?sz?t?ssel, csak s?, bors ?s egy kis ol?vaolaj, de a r?k nagyszer? arom?ihoz nem is kell t?bb kieg?sz?t?s.
Pr?b?lj?tok ki!
??
Ragacsos r?kok pak choi-jai
Hozz?val?k 4 f?re:
20-25 db kir?lygarn?la tiszt?tva
5 gerezd fokhagyma
4 ek ol?vaolaj
?
A m?zhoz:
3 nagy ek baracklekv?r
2 tk magos must?r
1 ek currypor
2 tk v?r?sborecet
F?l mk ?r?lt r?mai k?m?ny
F?l tk s?
Frissen ?r?lt bors
?
A k?rethez:
4-6 db pak choi
S?, bors
2 ek ol?vaolaj
?
1 lime
?
A m?zhoz val?kat ?sszekeverj?k. Az ?des ?s a savany? is ?z is hang?lyos legyen! Megk?stoljuk, ha nagyon savany?, m?g adhatunk hozz? lekv?rt. Az ol?vaolajat felhev?tj?k egy serpeny?ben, belesz?rjuk az apr?ra v?gott (nem ?tnyomott!) fokhagym?t, p?r percig kevergetve pir?tjuk. Akkor j?, ha a darabk?k vil?gosbarn?k, akkor szed?kan?llal azonnal kiszedj?k. Mehetnek a hely?kre a r?kok, oldalank?nt kb. 3 percig s?tj?k. Ekkor r??ntj?k a sz?szt, a garn?l?kat p?rszor beleforgatjuk, hagyjuk, hogy kicsit r?karamelliz?l?djon.
A pak choi-okat f?lbev?gjuk, megmossuk. Egy nagyobb grillserpeny?t vagy a grillr?csot felhev?tj?k, megkenj?k ol?vaolajjal. A v?gott fel?ket megs?zzuk, borsozzuk ?s r?ford?tjuk a grillre. A m?sik fel?ket is megs?zzuk. Mindk?t oldalukat kb. 5 percig s?tj?k.
T?lal?skor ?zl?s szerinti mennyis?g? kelt ?s r?kot szed?nk, megcsepegtetj?k a lime lev?vel, azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!